Super. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za cenne informacje i wskazówki. Teraz wiem co zrobimy z ciastem, które nam zostanie, albo dostaniemy spory zapas od naszych mam
Mam pytanko wie ktoś może jakie ciasta można bez problemów zamrozić? Chodzi o ciasta już upieczone. Jak długo takie zamrożone ciasto może " siedzieć" w zamrażarce bez szkody dla smaku ciasta?
W temperaturze poniżej -10 stopni można przechowywać do kilku miesięcy. Oczywiście zarówno ciasta upieczone, jak i surowe, wcześniej uformowane.
Zgadzam się w 100 % Możesz też zamrozić surowe ciasto kruche, francuskie, a nawet drożdżowe Kiedy będzie Ci potrzebne wyjmujesz odpowiednio wcześnie i możesz działać i robić pyszne wypieki
Wiele ciast można mrozić. Należą do nich przeróżne babki, serniki, makowce, torty, ciasta z kremami. Mrozić możemy także ciasto drożdżowe.
Takie ciasta spokojnie możesz trzymać w zamrażarce do 3 miesięcy
Mam pytanko wie ktoś może jakie ciasta można bez problemów zamrozić? Chodzi o ciasta już upieczone. Jak długo takie zamrożone ciasto może " siedzieć" w zamrażarce bez szkody dla smaku ciasta?
Mrożenie ciast
Obserwuj wątekOdp: Mrożenie ciast
skuter5
Odp: Mrożenie ciast
edytaha
W temperaturze poniżej -10 stopni można przechowywać do kilku miesięcy. Oczywiście zarówno ciasta upieczone, jak i surowe, wcześniej uformowane.
Odp: Odp: Mrożenie ciast
mocsłodkości
Odp: Mrożenie ciast
ciasteczka
Takie ciasta spokojnie możesz trzymać w zamrażarce do 3 miesięcy
Mrożenie ciast
skuter5