Dzięki dziewczyny. Przyznaję się bez bicia ja myłem grzyby przed zamrożeniem. Teraz wiem czemu mi się sklejały i były nieciekawe po zamrożeniu. Teraz będę je oczyszczał tak jak pisałyście. A ten patent o dokładnym oczyszczaniem grzyba w lesie jest genialny
Ja grzybów nie myję przed mrożeniem. Dokładnie je oczyszczam i traktuję takim miękkim pędzlem ( głównie chodzi o grzyby, które rosły na podłożu z piachem, bo piachu ciężko się pozbyć).
Ja robię tak samo. Najlepiej wstępnie oczyścić grzyby w lesie, dzięki temu to co jest na korzonkach nie zanieczyści kapeluszy i będziemy potem mieli mniej pracy przy oczyszczaniu grzybów w domu
Ja grzybów nie myję przed mrożeniem. Dokładnie je oczyszczam i traktuję takim miękkim pędzlem ( głównie chodzi o grzyby, które rosły na podłożu z piachem, bo piachu ciężko się pozbyć).
Mam pytanko. Zbliża się sezon na grzyby. U nas zaczęły się już pokazywać Jakie grzyby trzeba obgotować przed zamrożeniem? Myjecie wcześniej grzyby przed zamrożeniem czy może tylko je oczyszczacie?
Mrożenie grzybów
Obserwuj wątekOdp: Odp: Mrożenie grzybów
skuter5
Odp: Odp: Mrożenie grzybów
mocsłodkości
Ja robię tak samo. Najlepiej wstępnie oczyścić grzyby w lesie, dzięki temu to co jest na korzonkach nie zanieczyści kapeluszy i będziemy potem mieli mniej pracy przy oczyszczaniu grzybów w domu
Odp: Mrożenie grzybów
misia5
Mrożenie grzybów
skuter5