Pewnie i tak bym zrobila, jak radziła @edytaha, czyli eksperyment Ale teraz przynajmniej mam więcej pewności, że nie marnuję drogocennego miejsca w zamrażalniku na przechowywanie być możę niejadalnej po rozmrożeniu potrawy
Ja mroziłam usmażoną wątróbkę. Włożyłam ją do plastikowego pojemnika, ale bez żadnych dodatków, samą wątróbkę. A potem po prostu na patelni przygotowałam cebulkę i odmrożoną wątróbkę podgrzałam w niej. Nie było to oczywiście tak smaczne jak przed zamrożeniem, ale spokojnie nadawało się na obiad :-)
mam pytanko do bardziej doświadczonych ode mnie (a o to trudno nie będzie )
Wczoraj zrobiłam o wieeeele za dużo wątróbki z jabłkiem i cebulką. Chyba nie damy rady tego "przejeść" i się zastanawiam, czy taką gotowąwątróbkę mogę zamrozić. Wyobrażam sobie , że po odmrożeniu cebulka i jabłko zmieniąsię w "paciaję" ale to akurat mi nie przeszkadza zbytnio. Myślicie, że po odmrożeniu ta potrawa będzie w ogóle jadalna?Mroziliście usmażoną już wątróbkę?
Mrożenie wątróbki
Obserwuj wątekOdp: Mrożenie wątróbki
przejs
Pewnie i tak bym zrobila, jak radziła @edytaha, czyli eksperyment Ale teraz przynajmniej mam więcej pewności, że nie marnuję drogocennego miejsca w zamrażalniku na przechowywanie być możę niejadalnej po rozmrożeniu potrawy
Odp: Odp: Odp: Odp: Mrożenie wątróbki
misia14
smażoną, razem z dodatkami mroziłam
Odp: Mrożenie wątróbki
Koper
Odp: Odp: Odp: Mrożenie wątróbki
edytaha
Ale już obgotowaną, czy surową? Bo ja surową owszem, ale taką już przyrządzoną staram się zjadać najdalej na drugi dzień.
Odp: Odp: Mrożenie wątróbki
misia14
Odp: Mrożenie wątróbki
edytaha
Mrożenie wątróbki
przejs
Wczoraj zrobiłam o wieeeele za dużo wątróbki z jabłkiem i cebulką. Chyba nie damy rady tego "przejeść" i się zastanawiam, czy taką gotowąwątróbkę mogę zamrozić. Wyobrażam sobie , że po odmrożeniu cebulka i jabłko zmieniąsię w "paciaję" ale to akurat mi nie przeszkadza zbytnio. Myślicie, że po odmrożeniu ta potrawa będzie w ogóle jadalna?Mroziliście usmażoną już wątróbkę?