Ja tek robię Dzięki temu natka pietruszki, lubczyk czy seler się nie łamią tak jak przy tradycyjnym mrożeniu. Za to koperek wygląda świeżo a nie jak z suszarki na pranie Ma piękny zielony kolor i zachowuje swój aromat. Przed użyciem tak jak pisała misia5 dokładnie opłukuję zioła z soli i dodaję do dań
Moja babcia świeże, dokładnie umyte i osuszone zioła przed zamrożeniem zasypywała solą. Przed użyciem płukała je i dodawała do sosów lub zup czy też np. ziemniaków. Wszystkie wyglądały idealnie
Co zrobić, by świeży koperek, który drobno posiekam wsadzę do woreczka i zamrożę, żeby był na zimowy czas nie robił się suchy? O ile na początku wygląda świetnie jak dopiero co zerwany i zamrożony to powiedzmy po dwóch miesiącach zaczyna z niego tak jakby uchodzić życie i wygląda jakby ktoś zamroził wysuszony koper. Da się temu zaradzić?
Mrożony koper
Obserwuj wątekOdp: Odp: Mrożony koper
mocsłodkości
Odp: Mrożony koper
misia5
Mrożony koper
ciasteczka