Ja zawsze dzieliłem dorsza na kawałki-po prostu wygodniej było gotowac,ale można też w całosci,wszystko jest w kwestią gustu oraz tego w jaki sposób chcesz go podac
Ugotuj najpierw wywar z warzyw ( taki mocny ) , dopraw do smaku albo kostką bulionową warzywną albo przyprawą do zup .Przecedź wywar . Dorsza podzielonego w kawałki ( takie paski z filetu po ok 5 cm -)wkładaj ostrożnie do wrzącego wywaru po kilka kawałków ( nie dużo żeby nie sklejały się ) - na małym gazie gotować 15 min - wyjąć ostrożnie łyżką cedzakową .I tak robisz aż ugotujesz całą rybę . Dalej już normalnie dodać zelatyny itd .
Ja jeszcze dodatkowo przecedzam wywar po ugotowaniu ryby jeszcze raz i dodaję odrobinę soku z cytryny do wywaru - bardzo mi smakuje taka lekko zakwaszona galaretka .
Witam mam mały problem chciałabym zrobić na święta dorsza w galarecie zastanawiam się właśnie jak go ugotować w całości czy kawałkach pomocy... poradźcie coś
najlepsza ryba w galarecie
Obserwuj wątekOdp: najlepsza ryba w galarecie
Garnek24
Odp: najlepsza ryba w galarecie
Babciagramolka
Ja jeszcze dodatkowo przecedzam wywar po ugotowaniu ryby jeszcze raz i dodaję odrobinę soku z cytryny do wywaru - bardzo mi smakuje taka lekko zakwaszona galaretka .
Odp: Odp: Odp: najlepsza ryba w galarecie
gosia19761
Odp: Odp: najlepsza ryba w galarecie
gosia19761
Odp: najlepsza ryba w galarecie
luna19
najlepsza ryba w galarecie
gosia19761