Buniu ...przy okazji zapytam; robisz sama salceson?
Nie- Nigdy nie robiłam wędlin - nie mam nikogo na wsi żeby mieć dostęp do świeżynki a jak już kupowałam rąbankę to równie dobrze mogłam kupić wyroby. A teraz na 2 osoby mi się nie opłaca - mogę kupić 2 plasterki dobrego jak mnie najdzie ochota .
Ja bardzo lubię i biały i czarny salceson. Ale niestety salceson salcesonowi nie równy, kiedyś strasznie się nacięłam bo sprzedali mi rozmrożony. Myślałam już, że nigdy nie ruszę salcesonu, na szczęście tak się nie stało.
Ja tak jak Henia.. włoski i ozorkowy .. czasem lubie zmienić smaki...
Pamietam kiedys taki elegancki pan przychodzil do sklepu co kilka dni i przy kupowaniu salcesonu zapewnial ze dla psa ... myslelismy ze faktycznie .. a potem ktos podpatrzyl ze on nie ma psa, ani nawet kota hihih .. wstydzil sie ze salceson lubi
Bardzo lubię salceson, który nawet od czasu do czasu sam robię. Spotyka to się to wprawdzie z oburzeniem mojego lekarza, ale co tam, żyje się raz.
Osobiście wolę salceson biały z dużą ilością kminku...(tzw salceson włoski). Na drugim miejscu stawiam salceson czarny, (w tym ozorkowy).
Ciekaw jestem czy Wy też tak macie?
Włoski i ozorkowy uwielbiam na równi!Szyneczkę oddam za salceson. Tylko za brunszwickim nie przepadam.
Bardzo lubię salceson, który nawet od czasu do czasu sam robię. Spotyka to się to wprawdzie z oburzeniem mojego lekarza, ale co tam, żyje się raz.
Osobiście wolę salceson biały z dużą ilością kminku...(tzw salceson włoski). Na drugim miejscu stawiam salceson czarny, (w tym ozorkowy).
Odpowiedz na/ edytuj O wyższości białego salcesonu nad czarnym.
O wyższości białego salcesonu nad czarnym.
Obserwuj wątekOdp: O wyższości białego salcesonu nad czarnym.
A. L.
Na moim blogu znajdziecie fajne i proste przepisy.
Wszystkie były wykonane i potwierdzam ich pyszny smak!
http://wszystkookulinariach.blogspot.com
ZAPRASZAM SERDECZNIE!
CODZIENNIE NOWE PRZEPISY :-)
Odp: Odp: O wyższości białego salcesonu nad czarnym.
Babciagramolka
Nie- Nigdy nie robiłam wędlin - nie mam nikogo na wsi żeby mieć dostęp do świeżynki a jak już kupowałam rąbankę to równie dobrze mogłam kupić wyroby. A teraz na 2 osoby mi się nie opłaca - mogę kupić 2 plasterki dobrego jak mnie najdzie ochota .
Odp: O wyższości białego salcesonu nad czarnym.
Bahus
Babciagramolka
zewa
luna19
Pamietam kiedys taki elegancki pan przychodzil do sklepu co kilka dni i przy kupowaniu salcesonu zapewnial ze dla psa ... myslelismy ze faktycznie .. a potem ktos podpatrzyl ze on nie ma psa, ani nawet kota hihih .. wstydzil sie ze salceson lubi
Henia
Włoski i ozorkowy uwielbiam na równi!Szyneczkę oddam za salceson. Tylko za brunszwickim nie przepadam.
O wyższości białego salcesonu nad czarnym.
Bahus