Hm.. Ja robię taki budyniowy
* 2,5 szklanki mleka
* 0.5 kostki cukru
* 3-4 żółtka
* 3/4 szklanki mąki
* 0,5 kostki masła
Melko skondensowane gotować około 2godzin, całkowicie zanurzone w wodzie.
Zagotować 1,5 szklanki mleka razem z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić żółtka i mąkę.
Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy do niego rozpuszczoną masę jajeczną i gotujemy jak budyń. Studzimy.
Ucieramy masło na gładką masę, po czym zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednej łyżce budyniu.
No, a poza tym to masę krówkową, czyli albo gotuję mleko skondensowane albo kupuję gotową masę kajmakową
3 bit
Obserwuj wątekOdp: 3 bit
* 2,5 szklanki mleka
* 0.5 kostki cukru
* 3-4 żółtka
* 3/4 szklanki mąki
* 0,5 kostki masła
Melko skondensowane gotować około 2godzin, całkowicie zanurzone w wodzie.
Zagotować 1,5 szklanki mleka razem z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić żółtka i mąkę.
Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy do niego rozpuszczoną masę jajeczną i gotujemy jak budyń. Studzimy.
Ucieramy masło na gładką masę, po czym zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednej łyżce budyniu.
No, a poza tym to masę krówkową, czyli albo gotuję mleko skondensowane albo kupuję gotową masę kajmakową