Ale z czym to się je?

Obserwuj wątek

Odp: Ale z czym to się je?

Barbara Malafouris
Musztarde w proszku mozemy uzyc do wszystkich dan i sosow na cieplo lub zimno w celu uzyskania smaku musztardowego, do obtoczenia miesa rowniez ale z polaczeniem innego produktu, gdyz sama w sobie ma bardzo intensywny smak.
Balsamico dodajemy do sosow salatkowych na zimno lub poprostu laczymy z oliwa, swietnie pasuje do sosow makaronowych na zimno typu pesto.
Coriander jest lagodna przyprawa o specyficznym smaku lekko cytrynowym mozna uzyc (sproszkowany) do dan miesnych zwlaszcza jako panierke do tych "nieciekawych" (piers kurczaka, indyka itp.), rybnych, warzywnych, salatek. Mozesz wsypac kilka ziaren do mlynka z pieprzem.
Fennel jest roslina b. podobna do kopru i troszke przypominajaca ja w smaku, nasiona mozna dodac do jakiegokolwiek dania lub sosu w malej ilosci aby wzbogacic smak lub w wiekszej do nadania glownego smaku potrawy.
Sumak natomiast jest bardzo intensywna przyprawa o smaku cierpko-kwasnym, wiec ostroznie z miarka, mozna przyprawiac nia prawie wszystko, rowniez ryz.

Odpowiedz na/ edytuj Ale z czym to się je?