Słuchajcie mam taki problem.
Chciałabym zrobić moim rodzicom małe przyjęcie z okazji 30 rocznicy ślubu.I wymyśliłam sobie że będzie na główne danie bażant.Chciałabym go podać tak jak na dawnych szlacheckich stołach z PIÓRKAMI
I mam takie pytanie.Jak mam to zrobić?Bo jak wsadze z piórami do piekarnika to chyba bedzie smród Więc jak?Mam obedrzeć ze skórki a potem na pieczyste nadziać tę skórke z powrotem?
Zrobienie bażanta z "piórkami", to wyższa szkoła kulinarnej. jazdy. Pióra muszą być odpowiednio przygotowane (między innymi "odkażone") Zbyt skomplikowane aby to tutaj dokładnie opisać. Raczej (jeśli nie masz doświadczenia) pozostań w formie "bezpiórowej".. Na smak i kruchość mięsa dobrze wpływa dodatek alkoholu, np koniaku lub rumu. Pamiętaj też, że bażant to mięso bardzo "suche" i nabierze soczystości tylko w towarzystwie słoniny lub tłustego boczku.
Bażant z piórkami
Obserwuj wątekOdp: Bażant z piórkami
Bahus
Zrobienie bażanta z "piórkami", to wyższa szkoła kulinarnej. jazdy. Pióra muszą być odpowiednio przygotowane (między innymi "odkażone") Zbyt skomplikowane aby to tutaj dokładnie opisać. Raczej (jeśli nie masz doświadczenia) pozostań w formie "bezpiórowej".. Na smak i kruchość mięsa dobrze wpływa dodatek alkoholu, np koniaku lub rumu. Pamiętaj też, że bażant to mięso bardzo "suche" i nabierze soczystości tylko w towarzystwie słoniny lub tłustego boczku.