Witam chciałam coś poradzić w sprawie karpatki ja najpierw zaparzam kostkę margaryny ze szklanką maki i szklanka wody ,potem do gorącej masy wbijam kolejno 6 dużych jaj i miksuje na gładką masę ( nie dodaje proszku do pieczenia) miksuje masę aż będzie idealnie gładka jakieś 5 ,10 min potem rozsmarowuje na blaszce wkładam do mocno nagrzanego pieca 220 -230 st i piekę jakiej 10 min nie otwierając drzwiczek.Jeżeli chodzi o krem pół litra mleka odlewam pół szkl resztę mleka zagotowuje a w tej połowie rozpuszczam kopiasta łyżkę maki pszennej i ta sama ilość maki ziemniaczanej plus 1 żółtko i cukier wan .gotuje budyń ,gdy ostygnie miksuje kostkę margaryny najlepsza jest palma z 1/2 szkl cukru pudru i małymi porcjami dodaje zimny budyń,mam nadzieje ze się uda powodzenia
Bezbłędna karpatka
Obserwuj wątekOdp: Bezbłędna karpatka
kawusia