Babcia ma rację . Przygotowuję większość potraw w podwójnej ilości ( takich które się do tego nadają ) i mrożę . Np: mięso pieczone , kotlety mielone , schabowe , pulpety ( dorabiam sosy ) , sos np grzybowy , mięsny , kapusta obgotowana , pierogi , kopytka , kluski śląskie .O wiele łatwiej sie gotuje gdy jeden ze składników posiłku jest już gotowy . Nie chciało by mi się np. robić jednego dnia gulasz , kopytka i kapustę zasmażaną - a taki zestaw uwielbiamy . Z reguły gotuję tylko jedno z tych dań bo 2 mam zamrożone ( żadnemu z nich mrożenie nie szkodzi ) .Kotlety i pulpety duszę po wyjęciu w sosie .Przydało by sie tylko więcej szuflad w zamrażarce bo 3 to dla mnie zdecydowanie za mało .
Błyskawiczna kuchnia
Obserwuj wątekOdp: Błyskawiczna kuchnia
Babciagramolka