Budyń kokosowo-różany :
Przepis na konkurs z konfiturą lub słodkim syropem Polska Róża
Fascynuje mnie zestawienie smaku kokosa i róży we wszelkich potrawach . Lubię te smaki w napojach , deserach . Nic więc dziwnego , ze robię też budyń o takim smaku .
Czas : 10 minut
Składniki :
1/3 budyniu waniliowego ( taki na 3/4 litra mleka )- słodzonego
1 szklanka mleczka kokosowego
3 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżeczka konfitury z owoców róży ( Polska róża )
2 łyżki syropu z płatków róży ( Polska róża )
1/3 szklanki wody
Zagotować mleczko kokosowe . Proszek budyniowy zmieszać z zimną wodą i wlać do gotującego się mleczka kokosowego . Mieszając doprowadzić do zgęstnienia budyniu .
Wlać budyń do przelanej zimną wodą miseczki . Posypać wiórkami kokosowymi . Obłożyć konfiturą z owoców róży , polać syropem z płatków róży .
Podawać lekko przestudzony .
Odpowiedz na/ edytuj Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Obserwuj wątekOdp: Błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża!!!!
Babciagramolka
Przepis na konkurs z konfiturą lub słodkim syropem Polska Róża
Fascynuje mnie zestawienie smaku kokosa i róży we wszelkich potrawach . Lubię te smaki w napojach , deserach . Nic więc dziwnego , ze robię też budyń o takim smaku .
Czas : 10 minut
Składniki :
1/3 budyniu waniliowego ( taki na 3/4 litra mleka )- słodzonego
1 szklanka mleczka kokosowego
3 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżeczka konfitury z owoców róży ( Polska róża )
2 łyżki syropu z płatków róży ( Polska róża )
1/3 szklanki wody
Zagotować mleczko kokosowe . Proszek budyniowy zmieszać z zimną wodą i wlać do gotującego się mleczka kokosowego . Mieszając doprowadzić do zgęstnienia budyniu .
Wlać budyń do przelanej zimną wodą miseczki . Posypać wiórkami kokosowymi . Obłożyć konfiturą z owoców róży , polać syropem z płatków róży .
Podawać lekko przestudzony .