Do filiżanki wsypujemy herbatę oraz wkładamy rozgniecione ziarenko kardamonu, po czym zalewamy gorącą (ale nie wrzącą!) wodą. Sama herbata powinna się parzyć 3 minuty. Pomaranczę sparzamy gorącą wodą, wycieramy i ucieramy na tarce z drobnymi oczkami. Skórkę z pomarańczy oraz plasterek pigwy dodajemy juz do zaparzonej herbaty, po 2-3 minutach dodajemy miód i mieszamy. Herbata jest bardzo zdrowa dzięki pigwie i miodowi, natomiast kardamon nadaje jej korzenny, rozgrzewający aromat, nuta pomarańczy nadaje piękny posmak herbacie.
Oczywiście do herbatki podajemy kawałek pysznego, domowego serniczka i żadne jesienne i zimowe wieczory nie będą nam straszne
BRITA - Herbaciany konkurs
Obserwuj wątekOdp: BRITA - Herbaciany konkurs
Mysiunia
Składniki:
1 łyżeczka czarnej herbaty
1 plasterek pigwy
1 łyżeczka otartej skórki pomarańczy
1 ziarenko kardamonu
1 łyżeczka miodu
Do filiżanki wsypujemy herbatę oraz wkładamy rozgniecione ziarenko kardamonu, po czym zalewamy gorącą (ale nie wrzącą!) wodą. Sama herbata powinna się parzyć 3 minuty. Pomaranczę sparzamy gorącą wodą, wycieramy i ucieramy na tarce z drobnymi oczkami. Skórkę z pomarańczy oraz plasterek pigwy dodajemy juz do zaparzonej herbaty, po 2-3 minutach dodajemy miód i mieszamy. Herbata jest bardzo zdrowa dzięki pigwie i miodowi, natomiast kardamon nadaje jej korzenny, rozgrzewający aromat, nuta pomarańczy nadaje piękny posmak herbacie.
Oczywiście do herbatki podajemy kawałek pysznego, domowego serniczka i żadne jesienne i zimowe wieczory nie będą nam straszne