Czerwona herbata PU-ERH to bardzo zdrowa herbata zwana tez pogromcą tłuszczu.
Niestety nie należy do smacznych trunków. Poczyniłam wiele prób, by podnieść jej walory za pomocą dodatków, aż w końcu odkryłam co łagodzi jej ziemisty smak.
Do parzenia dodaję szczyptę cynamonu, później przelewam ją do kubka, wkładam gruby plaster pomarańczy ze skórką (po uprzednim wyszorowaniu), który posypuję odrobina cukru trzcinowego.
Odstawiam na 5 minut, by aromat i smak pomarańczy zneutralizował nieprzyjemną nutę czerwonej herbaty.
I gotowe! Można popijać i robić się coraz szczuplejszym
BRITA - Herbaciany konkurs
Obserwuj wątekOdp: BRITA - Herbaciany konkurs
jaNina
Niestety nie należy do smacznych trunków. Poczyniłam wiele prób, by podnieść jej walory za pomocą dodatków, aż w końcu odkryłam co łagodzi jej ziemisty smak.
Do parzenia dodaję szczyptę cynamonu, później przelewam ją do kubka, wkładam gruby plaster pomarańczy ze skórką (po uprzednim wyszorowaniu), który posypuję odrobina cukru trzcinowego.
Odstawiam na 5 minut, by aromat i smak pomarańczy zneutralizował nieprzyjemną nutę czerwonej herbaty.
I gotowe! Można popijać i robić się coraz szczuplejszym