Kilka dni temu znany podróżnik kulinarny w TV pokazał jaką herbatę pije się w Indiach.
Dzisiaj wypróbowałam i powiem szczerze, że jest bardzo aromatyczna.
Zaparza się mocną, czarną herbatę miękką, przefiltrowaną czystą wodą z dodatkiem kardamonu, świeżego imbiru i cynamonu. Na końcu zalewa się zagęszczonym, słodkim mlekiem, co zapewne jest efektem wpływów brytyjskich. Ponieważ nie przepadam za herbatą z mlekiem, w dodatku słodkim - pominęłam ostatni punkt. Dodałam szczyptę cukru trzcinowego.
Była bardzo smaczna.
BRITA - Herbaciany konkurs
Obserwuj wątekOdp: BRITA - Herbaciany konkurs
jaNina
Dzisiaj wypróbowałam i powiem szczerze, że jest bardzo aromatyczna.
Zaparza się mocną, czarną herbatę miękką, przefiltrowaną czystą wodą z dodatkiem kardamonu, świeżego imbiru i cynamonu. Na końcu zalewa się zagęszczonym, słodkim mlekiem, co zapewne jest efektem wpływów brytyjskich. Ponieważ nie przepadam za herbatą z mlekiem, w dodatku słodkim - pominęłam ostatni punkt. Dodałam szczyptę cukru trzcinowego.
Była bardzo smaczna.