Wydaje mi się, że w naszej polskiej rzeczywistości papier w dziedzinie gastronomii niewiele znaczy - lepiej zdobyć doświadczenie. Oprócz pracy w naprawdę dobrych restauracjach i uczenia się od najlepszych, może pomyśl o jakichś kompleksowych kursach gotowania, które podnoszą jakość wykształcenia zawodowego. Znam jedno takie miejsce, ale niestety w Warszawie, więc trochę nie po drodze...Mój znajomy jest kucharzem po technikum gastronomicznym, ale jak sam mówi niewiele mu to dało. Głównie uczył się z książek kulinarnych, ale tych wyższego szczebla jak np. od Hestona Blumentala, Ferrano Adria i innych.
Podrzucam do ułatwienia kontakt do Warszawskiej Akademii Kulinarnej, dla zainteresowanych:
www.akademia-wak.pl
https://www.facebook.com/WarszawskaAkademiaKulinarna
Chce zostac kucharzem.
Obserwuj wątekOdp: Chce zostac kucharzem.
Fisli
Podrzucam do ułatwienia kontakt do Warszawskiej Akademii Kulinarnej, dla zainteresowanych:
www.akademia-wak.pl
https://www.facebook.com/WarszawskaAkademiaKulinarna