Nie wiem, czy dobrym pomysłem było zaglądanie na ten wątek o tej porze, kiedy o śniadaniu zdążyło się już dawno zapomnieć ślinka cieknie. Od siebie podrzucimy może szybki i prosty przepis, dobry w zasadzie na każdą okazję:
Sposób przygotowania
Kroimy drobno cebulę i smażymy na małym ogniu, następnie wyciskamy ząbek czosnku i dalej smażymy uważając by nie przypalić składników. Następnie kroimy w plasterki boczek i smażymy, pozostawiamy wszystko do ostygnięcia. Wlewamy na patelnię śmietanę i żółtka, całość należy lekko zagotować, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos podajemy z ugotowanym spaghetti al dente.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Kaminiarz
Spaghetti carbonara:
Składniki
wędzony boczek „Kaminiarz”, makaron spaghetti, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, śmietana 30%, 2 żółtka, olej, sól, pieprz biały
Sposób przygotowania
Kroimy drobno cebulę i smażymy na małym ogniu, następnie wyciskamy ząbek czosnku i dalej smażymy uważając by nie przypalić składników. Następnie kroimy w plasterki boczek i smażymy, pozostawiamy wszystko do ostygnięcia. Wlewamy na patelnię śmietanę i żółtka, całość należy lekko zagotować, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos podajemy z ugotowanym spaghetti al dente.