Marchewkę ugotować. Łososia piec na grillu, aż mięso będzie łatwo rozdzielić na kawałki. W międzyczasie zalać kuskus wrzącą wodą i odstawić na 5 minut, następnie dodać szczypiorek i wymieszać.
Posiekany koperek zmieszać z jogurtem, dodać pieprz do smaku. Pokroić ogórek i ugotowaną marchewkę.
Łososia podawać z warzywami na kaszy kuskus ze szczypiorkiem. Wszystko polać sosem jogurtowo-koperkowym.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Sardynka
2 łyżki kaszy kuskus (45 g),
1/2 szklanki wrzącej wody (100 ml),
1 łyżka posiekanego szczypiorku (8 g),
100 g filetu z łososia,
1 łyżka jogurtu naturalnego 2% tł. (20 g),
1 łyżka posiekanego koperku (6 g),
1 średnia marchewka (50 g),
1 średni ogórek (100 g).
Marchewkę ugotować. Łososia piec na grillu, aż mięso będzie łatwo rozdzielić na kawałki. W międzyczasie zalać kuskus wrzącą wodą i odstawić na 5 minut, następnie dodać szczypiorek i wymieszać.
Posiekany koperek zmieszać z jogurtem, dodać pieprz do smaku. Pokroić ogórek i ugotowaną marchewkę.
Łososia podawać z warzywami na kaszy kuskus ze szczypiorkiem. Wszystko polać sosem jogurtowo-koperkowym.