U mnie tradycją co roku jest:
1.zupa z karpia na karmelu z rodzynkami
2.zupa grochowa
3.groch z kapustą
4.sos grzybowy ze śmietaną (z drobno pokrojonych suszonych borowików i podgrzybków)
5.karp smażony panierowany
6.karp gotowany( z zupy rybnej)
7.ryba" po grecku"
8.ryba "po japońsku"- obie to filety białych ryb, np dorsz, sola
9.śledziki w oleju( z cebulką, marynowanymi grzybkami, kiszonym ogórkiem)
10.śledzie w occie
11.barszcz czerwony czysty
12.pierogi z kapustą i suszonymi grzybami
13.ryba w galarecie z warzywami- szczupak, sandacz
14.kompot z suszonych śliwek
15.z ciast: sernik, proste ciasto piernikowe z bakaliami
Zupę rynna jemy nastepnego dnia z ziemniakami gotowanymi w mundurkach lub makaronem.
Co podajecie na Wigilię?
Obserwuj wątekOdp: Co podajecie na Wigilię?
thegrooba
1.zupa z karpia na karmelu z rodzynkami
2.zupa grochowa
3.groch z kapustą
4.sos grzybowy ze śmietaną (z drobno pokrojonych suszonych borowików i podgrzybków)
5.karp smażony panierowany
6.karp gotowany( z zupy rybnej)
7.ryba" po grecku"
8.ryba "po japońsku"- obie to filety białych ryb, np dorsz, sola
9.śledziki w oleju( z cebulką, marynowanymi grzybkami, kiszonym ogórkiem)
10.śledzie w occie
11.barszcz czerwony czysty
12.pierogi z kapustą i suszonymi grzybami
13.ryba w galarecie z warzywami- szczupak, sandacz
14.kompot z suszonych śliwek
15.z ciast: sernik, proste ciasto piernikowe z bakaliami
Zupę rynna jemy nastepnego dnia z ziemniakami gotowanymi w mundurkach lub makaronem.