z tego zdjęcia ciężko wydać wyrok na to mięso stawiałabym na ćwiertkę tylnią z kurczaka bo wydaje mi się, że ten dzyndzel u dołu to kuper...
Nawet jeśli ro jakieś inne to i tak da się zupę zrobić. Opłucz mięso, zale zimną wodą tak, żeby było przykryte i na małym ogniu gotuj aż zawrze. Na powietrzchni będzie się zbierać szara szumowina, trzeba ją wyłowić starannie łyżką cedzakową. Dodać 1-2 liście laurowe, 2-4 ziarenka ziela angielskiego i pomału gotować aż mięso będzie miękkie. A potem to już jaką zupę chcesz. Kiedy wyłowisz szumowiny można dodać obraną i umytą włoszczyznę i razem z mięsem pomału gotować.
Odpowiedz na/ edytuj Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Obserwuj wątekOdp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?
Pyza
Nawet jeśli ro jakieś inne to i tak da się zupę zrobić. Opłucz mięso, zale zimną wodą tak, żeby było przykryte i na małym ogniu gotuj aż zawrze. Na powietrzchni będzie się zbierać szara szumowina, trzeba ją wyłowić starannie łyżką cedzakową. Dodać 1-2 liście laurowe, 2-4 ziarenka ziela angielskiego i pomału gotować aż mięso będzie miękkie. A potem to już jaką zupę chcesz. Kiedy wyłowisz szumowiny można dodać obraną i umytą włoszczyznę i razem z mięsem pomału gotować.