Co z jeżyn?

Obserwuj wątek

Odp: Co z jeżyn?

eli_555
  • eli_555

  • Posty: 894
  • Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
Bahus,a może deserek.

Jeżyny Eli zapiekane pod kruszonką

1/2 kg jeżyn
6 łyżek cukru
5 dkg kokosu
1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 kostki masła

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.Z mąki,masła,kokosu i 3 łyżek cukru zagnieść kruszonkę.Jeżyny włożyć do naczynia żaroodpornego,posypać 3 łyżkami cukru i na górę rozsypać kruszonkę.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,tak długo aż kruszonka się zrumieni(około 30-35 minut).Podawać po wyjęciu z piekarnika.Smacznego!

szklanka=250 ml
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Co z jeżyn?