Zwykłe ziemniaki smakują inaczej, jeśli upieczesz je w piekarniku. Pokrojone w drobną kostkę, doprawione ziołami i solą, z odrobiną tłuszczu można piec w odkrytym naczyniu żaroodpornym. Albo upiec ziemniaczki razem z mięsem w folii, smakują inaczej niż zwykłe z wody. Pokrojone w dużą kostkę można smażyć we frytownicy. Lekko podgotowane (ok. 10 minut) wrzuca się do zapiekanki, np. z kurczakiem, cebulą, pieczarkami, serem i sosem.
Poza ziemniakami jest mnóstwo odmian kasz (jęczmienna, jaglana, gryczana, kuskus...), ryże, makarony... Na pewno znajdziesz coś, co będzie wam odpowiadać.
Co za ziemniaki?
Obserwuj wątekOdp: Co za ziemniaki?
zielonka
Poza ziemniakami jest mnóstwo odmian kasz (jęczmienna, jaglana, gryczana, kuskus...), ryże, makarony... Na pewno znajdziesz coś, co będzie wam odpowiadać.