Kupiłam ostatnio w sklepie cukierniczym kolorowe czekoladowe wiórki. Postanowiłam je przetopić i zrobić pralinki. Tylko zamiast super czekolady miałam totalny kataklizm. Masa zamiast się topić zrobiła się plastyczna i mega gęsta. Woda się nie miała prawa wlać, a mimo to czekolada wyglądała makabrycznie. Przełożyłam ją do większej foremki silikonowej i zostawiłam co zastygnięcia. Co mogę z tej pseudo czekolady zrobić?
W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę. Dodawaj partiami tą barwioną, którą wcześniej potnij na mniejsze kawałki, żeby łatwiej się łączyła. Powinno się udać
Czekoladowe wiórki
Obserwuj wątekOdp: Czekoladowe wiórki
misia5
W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę. Dodawaj partiami tą barwioną, którą wcześniej potnij na mniejsze kawałki, żeby łatwiej się łączyła. Powinno się udać