dieta po zawale

Obserwuj wątek

Odp: dieta po zawale

Marika_1961
Ernährungsberatung Klinik Königsfeld:
Skladaniki na 2 porcje
Madaliony z kalarepy:
300 g kalarepy(1 szt.)obrac pokroic w cztery krazki,wlozyc do wrzacej osolonej wody i dusic pod przykryciem na malym ogniu okolo 10 minut.Krazki kalarepy wylozyc na blache na papierze do pieczenia .Gdy wystygna przyprawic troche muskatem .Przygotowac krem serowy-swiezy ser z kornami(80g),sol jodowa,pieprz,papryka i drobno posiekany szczypiorek-tym kremem wysmarowac krazki kalarepy.Na krem serowy wylozyc krazki pomidora.Piec w piekarniku przy 180°C okolo 6-8 minut.1 plaster sera (30%) podzielic na cztery czesci i polozyc na pomidory ,piec jeszcze okolo 2 minut.
Pro porcion:ca.110 kcal...3,5 g fett....zadne BE/KE(kolehydrate)
Te medaliony mozna podac jako wegeterianskie medaliony z ryzem lub kartoflami i ewentualnie z salatka warzywna.


zmieniono 1 raz (ostatnio 21 lut 2011 10:12 przez Marika_1961)

Odpowiedz na/ edytuj dieta po zawale