Witam
Chyba na kolację ma byc ten pstrąg W galarecie na obiad raczej sie nie podaje .
A przepis jest bardzo prosty :
Filety z pstrąga gotować na małym ogniu ok 15 minut w wywarze warzywnym .Delikatnie wyjąć z wywaru . Wywar przecedzić .Żelatynę namoczyc w zimnej przegotowanej wodzie ( 3 łyzeczki na 1/2 litra ) . Rybę ułożyć na pólmisku , obłożyć jajami, groszkiem , dekoracjami z marchewki . Oblać krzepnącą galaretą . Wstawić do lodówki na kilka godzin by galareta zastygła .
Zobacz przepisy na inne ryby w galarecie . Pstrąga robi się tak samo .
Polecam lekkie zakwaszenie galarety sokiem z cytryny .
Odpowiedz na/ edytuj Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Obserwuj wątekOdp: Dzien dobry - witam Wszystkich
Babciagramolka
Chyba na kolację ma byc ten pstrąg W galarecie na obiad raczej sie nie podaje .
A przepis jest bardzo prosty :
Filety z pstrąga gotować na małym ogniu ok 15 minut w wywarze warzywnym .Delikatnie wyjąć z wywaru . Wywar przecedzić .Żelatynę namoczyc w zimnej przegotowanej wodzie ( 3 łyzeczki na 1/2 litra ) . Rybę ułożyć na pólmisku , obłożyć jajami, groszkiem , dekoracjami z marchewki . Oblać krzepnącą galaretą . Wstawić do lodówki na kilka godzin by galareta zastygła .
Zobacz przepisy na inne ryby w galarecie . Pstrąga robi się tak samo .
Polecam lekkie zakwaszenie galarety sokiem z cytryny .