Zrobiłam ganach z białej czekolady i mi popłynął Nie da się z niego zrobić dekoracji, bo rozlewa się jak polewa z białej czekolady. Poratujcie i poradźcie co zrobiłam źle i jak to naprawić.
Prawdopodobnie dodałaś za mało białej czekolady w stosunku do ilości śmietany. Czekolada biała zrobiona jest z innych składników niż czekolada gorzka i trzeba dodać jej więcej niż w przypadku ganach z gorzkiej czekolady. Nie wiem czy to pomoże ale możesz dodać do tej masy rozpuszczoną białą czekoladę - ilość zależy od tego jak bardzo płynna jest masa. Jak jest bardzo lejąca dodaj więcej niż jedną tabliczkę i dokładnie wymieszaj. Ostudź i spróbuj ponownie. Jeśli to nie pomoże to spróbuj ubić masę za pomocą miksera i takim kremem dekoruj
Ganach
Obserwuj wątekOdp: Ganach
misia5
Prawdopodobnie dodałaś za mało białej czekolady w stosunku do ilości śmietany. Czekolada biała zrobiona jest z innych składników niż czekolada gorzka i trzeba dodać jej więcej niż w przypadku ganach z gorzkiej czekolady. Nie wiem czy to pomoże ale możesz dodać do tej masy rozpuszczoną białą czekoladę - ilość zależy od tego jak bardzo płynna jest masa. Jak jest bardzo lejąca dodaj więcej niż jedną tabliczkę i dokładnie wymieszaj. Ostudź i spróbuj ponownie. Jeśli to nie pomoże to spróbuj ubić masę za pomocą miksera i takim kremem dekoruj