Obejrzałam kolejną lekcję. Ja kaszę gryczaną gotuję podobnie, tylko, że najpierw na tłuszczu podsmażam cebulkę i czosneczek, a potem dodaję kaszę i prażę ją tak jak na filmie w tym tłuszczyku. Następnie wlewam wodę lub bulion warzywny z kostki (może być Winiary). W połowie gotowania dodaję suszony majeranek. Niebo w gębie... A wy jak robicie kaszę gryczaną?
Robisz bogatszą wersję mojej.Też prażę kaszę na maśle. Potem podlewam bulionem w proporcji 2 części wody na 1 część kaszy. Muszę spróbować następnym razem zrobić tak jak Ty. Jesz ją samą czy z dodatkami?
Szkoła gotowania
Obserwuj wątekOdp: Gotowanie kaszy gryczanej
Henia
Robisz bogatszą wersję mojej.Też prażę kaszę na maśle. Potem podlewam bulionem w proporcji 2 części wody na 1 część kaszy. Muszę spróbować następnym razem zrobić tak jak Ty. Jesz ją samą czy z dodatkami?