Przeczytałam wasze opinie o gotowaniu na parze i nie wiem tak naprawdę kto ma racje gotuję na porze już jakieś 15 lat.Jaki smak mają ziemniaki z wody to tylko przypominam sobie jak jestem na obiedzie u synowej.Mam garnki Zepter i używam ich według przeznaczenia czyli gotuję na parze wszystkie warzywa do sałatek do drugiego dania,paruję ryby.Ale nie da się kochać gotować tylko w ten sposób więc kupiłam takiego niedużego grila elektrycznego do mięs, ryb,bo smażenie bez tłuszczu tez może się znudzić,Ale co do soli to warzywa parowane jedzone same nie trzeba solić ale jak użyjemy ich do np. sałatki jarzynowej to i tak je dosolimy dając majonez lub inne dodatki.Na pewno parując warzywa jemy je z większą zawartością soli mineralnych i witamin niż gdy je ugotujemy w wodzie.
Gotowanie na parze
Obserwuj wątekOdp: Gotowanie na parze
teresa.rembiesa