Gotowanie na parze

Obserwuj wątek

Odp: Gotowanie na parze

IwonaF
  • IwonaF

  • Posty: 12
  • Przepisy: 184
  • Artykuły: 11
Poczytałam sobie Waszą dyskusję i zupełnie nic z tego nie rozumiem. Nikt tutaj nie zna zasady działania parowaru? Przecież to nie jest urządzenie, które zrobi zupę i drugie danie i poda je na czas. Od kiedy stałam się szczęśliwą posiadaczką parowaru - wiem, jak smakuje jedzenie. Nie chodzi mi tu o przyprawy, ale o naturalny smak drobiu, czy ryżu. I w końcu nic na talerzu nie zawiera oleju, na którym się smażyło (choć takie potrawy też robię). Ziemniak z parowaru ma smak ziemniaka, a nie wygotowanej w wodzie skrobi, to samo tyczy się jarzyn (sałatka jarzynowa jest przepyszna).
Podstawą gotowania w parowarze jest taki dobór składników, które będą się gotować w jednakowym czasie i nie spowoduję efektu "buraków".
W wolnej chwili wrzucę kilka przepisów.
Sprawdzonych

Odpowiedz na/ edytuj Gotowanie na parze