Moi drodzy, dostaliśmy przez dwa dni bardzo dużo przepisów, co cieszy, natomiast jakość niektórych przepisów pozostawia wiele do życzenia. Musimy więc wprowadzić niezbędne zmiany do regulaminu. Przedstawiam wam projekt zmiany, które zmuszeni jesteśmy wprowadzić.
Po pierwsze:
1. Zdjęcia zamieszczane w serwisie gotujmy.pl nie mogą
posiadać znaku wodnego innych portali. Takie zdjęcia będą usuwane! Prosimy o zamieszczanie oryginalnych zdjęć, bez znaków wodnych innych portali. Jeśli aktywny użytkownik naszego serwisu ma prywatnego bloga, możemy na zasadzie indywidualnej udzielić zgody na zamieszczanie znaku wodnego swojego bloga, ale taki użytkownik musi się do nas zwrócić (mailem na adres gotujmy@infornext.pl i musi uzyskać pisemną zgodę na taką formę współpracy).
2. Użytkownicy, którzy zamieścili przez ostatnie 3 dni zdjęcia z logo (znakiem wodnym) konkurencyjnych portali są proszeni o wymianę tych zdjęć na oryginały do 25 lipca (do poniedziałku rano). Po tym terminie zdjęcia z logotypem portali konkurencyjnych zostaną usunięte.
3. Opisy do zdjęć nie będą punktowane jeśli będą zawierały mniej niż 70 znaków. Chodzi o to, żebyście w opisie wyjaśniali, doradzali a opisy pod zdjęciami żeby samodzielnie stanowiły wskazówkę do zrobienia potrawy np: Etap I Kurczak w agreście: podsmażyć oprószone mąką udka kurczaka na średnim ogniu w małej ilości tłuszczu, albo Marchew na Pikantną surówkę obiadową ścieramy na dużych oczkach tarki, albo Zupę jarzynową zabielamy śmietaną małymi porcjami ciągle mieszając, albo: Etap I Tort migdałowy. Przygotowanie biszkoptu do tortu: kroimy biszkopt długim płaskim nożem. Etap. II Tort Migdałowy. Po przekrojeniu nasączamy biszkopt pączem z esencji rumowej lub rozcieńczonym rumem. Opisy nie mogą się powtarzać
Opisy krótsze – będą publikowane, ale nie będą za nie przyznawane punkty.
4. Zdjęcia potrawy będą weryfikowane przez moderatorów. Punkty będą przyznawane tylko za takie zdjęcia, które wnoszą nową wartość informacyjną, tzn. jeśli jedno zdjęcie pokazuje ogólny wygląd potrawy, a drugie np. przekrój przez warstwy – OK., jeśli każde zdjęcie pokazuje kolejny etap przygotowania – też dobrze, natomiast jeśli ktoś wstawia 5 ujęć tej samej surówki pod różnym kątem, w dodatku zdjęcia są nieostre – punktowane będzie tylko jedno. Moderator ma prawo nie przyznać punktów za zdjęcia, jeśli ich wartość informacyjna budzi zastrzeżenia, np. pokazują 5 etapów mieszania soli z sezamem lub robienia jogurtu z jagodami - oczywiście jedno będzie punktowane.
zmieniono 1 raz (ostatnio 20 lip 2011 17:02 przez Tit)
Odpowiedz na/ edytuj Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Obserwuj wątekOdp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Po pierwsze:
1. Zdjęcia zamieszczane w serwisie gotujmy.pl nie mogą
posiadać znaku wodnego innych portali. Takie zdjęcia będą usuwane! Prosimy o zamieszczanie oryginalnych zdjęć, bez znaków wodnych innych portali. Jeśli aktywny użytkownik naszego serwisu ma prywatnego bloga, możemy na zasadzie indywidualnej udzielić zgody na zamieszczanie znaku wodnego swojego bloga, ale taki użytkownik musi się do nas zwrócić (mailem na adres gotujmy@infornext.pl i musi uzyskać pisemną zgodę na taką formę współpracy).
2. Użytkownicy, którzy zamieścili przez ostatnie 3 dni zdjęcia z logo (znakiem wodnym) konkurencyjnych portali są proszeni o wymianę tych zdjęć na oryginały do 25 lipca (do poniedziałku rano). Po tym terminie zdjęcia z logotypem portali konkurencyjnych zostaną usunięte.
3. Opisy do zdjęć nie będą punktowane jeśli będą zawierały mniej niż 70 znaków. Chodzi o to, żebyście w opisie wyjaśniali, doradzali a opisy pod zdjęciami żeby samodzielnie stanowiły wskazówkę do zrobienia potrawy np: Etap I Kurczak w agreście: podsmażyć oprószone mąką udka kurczaka na średnim ogniu w małej ilości tłuszczu, albo Marchew na Pikantną surówkę obiadową ścieramy na dużych oczkach tarki, albo Zupę jarzynową zabielamy śmietaną małymi porcjami ciągle mieszając, albo: Etap I Tort migdałowy. Przygotowanie biszkoptu do tortu: kroimy biszkopt długim płaskim nożem. Etap. II Tort Migdałowy. Po przekrojeniu nasączamy biszkopt pączem z esencji rumowej lub rozcieńczonym rumem. Opisy nie mogą się powtarzać
Opisy krótsze – będą publikowane, ale nie będą za nie przyznawane punkty.
4. Zdjęcia potrawy będą weryfikowane przez moderatorów. Punkty będą przyznawane tylko za takie zdjęcia, które wnoszą nową wartość informacyjną, tzn. jeśli jedno zdjęcie pokazuje ogólny wygląd potrawy, a drugie np. przekrój przez warstwy – OK., jeśli każde zdjęcie pokazuje kolejny etap przygotowania – też dobrze, natomiast jeśli ktoś wstawia 5 ujęć tej samej surówki pod różnym kątem, w dodatku zdjęcia są nieostre – punktowane będzie tylko jedno. Moderator ma prawo nie przyznać punktów za zdjęcia, jeśli ich wartość informacyjna budzi zastrzeżenia, np. pokazują 5 etapów mieszania soli z sezamem lub robienia jogurtu z jagodami - oczywiście jedno będzie punktowane.