Jak można wykorzystac potrawy gdy zostanie nam coś z obiadu?

Obserwuj wątek

Odp: Jak można wykorzystac potrawy gdy zostanie nam coś z obiadu?

Babciagramolka
Akurat dziś wstawiłam przepis na jarzynkę z buraków na których gotowałam czysty barszcz.
Marchew , seler i pietruszkę z zupy przerabiam dodając coś tam na sałatkę . Marchew z zupy kroję i dodaję groszku- mam jarzynkę.
Mięso ( nawet małą garść ) z zupy mielę - dodaję ugotowanej kaszy i usmażonej cebulki i robię pierogi,
Z ziemniaków które zostały z obiadu robię kopytka , krokiety lub z dodatkiem sera farsz do ruskich pierogów .
Nie posmarowane naleśniki kroję na paseczki i robię z nich makaron do zup owocowych .
Odrobinę gulaszu wykorzystuję po zmiksowaniu jako bazę do sosu np do krokietów ( dolać smietanki , dosmażonych pieczarek ) lub sosu mysliwskiego.
Ryż i makaron zapiekam z jabłkami na kolację lub wykorzystuję do zupy pomidorowej .

Nie ma takiej rzeczy która by została z obiadu a nie dała się wykorzystać jako składnik innego dania .

zmieniono 1 raz (ostatnio 10 sty 2013 15:02 przez Babciagramolka)

Odpowiedz na/ edytuj Jak można wykorzystac potrawy gdy zostanie nam coś z obiadu?