Pomóżcie Mój mąż nie chce się dać namówić na jedzenie kaszy. Jak ją atrakcyjnie podać? Ryż przechodzi, ale tylko z warzywami i masełkiem..Chodzi mi zarówno o jaglaną i gryczaną..
Zerknij w przepisy Pyzy - ona jest specjalistką od kasz . Ja polecam gotowanie kaszy gryczanej na bulionie grzybowym i mieszanie jej z pokrojonymi ugotowanymi suszonymi grzybami .Z paszy jęczmiennej drobnej mozna robić cos podobnego do polenty ( ugotować na gęsto na bulionie z masłem - wylać w prostokatny pojemnik - ostudzić , pokroic w duże kostki i smażeć potem .
Gotuj kasze nie na wodzie a na bulionie z masłem to nie będa suche - są wtedy smaczniejsze i osoby które nie lubia kasz łatwiej dają sie na nie namówić . Gotuj na sypko bo nie ma nic gorszego niż taka maziowata kasza . Ja półczę kaszę dokładnie przed gotowaniem by nie była klajstrowata .Spróbuj zacząć oswajanie męża z kaszami od pęczaku i kuskusu - z doświadczenia wiem , ze to te drobne kasze i gryczana najmniej smakują opornym na kaszę .
Jak podawać kaszę?
Obserwuj wątekOdp: Jak podawać kaszę?
Babciagramolka
Zerknij w przepisy Pyzy - ona jest specjalistką od kasz . Ja polecam gotowanie kaszy gryczanej na bulionie grzybowym i mieszanie jej z pokrojonymi ugotowanymi suszonymi grzybami .Z paszy jęczmiennej drobnej mozna robić cos podobnego do polenty ( ugotować na gęsto na bulionie z masłem - wylać w prostokatny pojemnik - ostudzić , pokroic w duże kostki i smażeć potem .
Gotuj kasze nie na wodzie a na bulionie z masłem to nie będa suche - są wtedy smaczniejsze i osoby które nie lubia kasz łatwiej dają sie na nie namówić . Gotuj na sypko bo nie ma nic gorszego niż taka maziowata kasza . Ja półczę kaszę dokładnie przed gotowaniem by nie była klajstrowata .Spróbuj zacząć oswajanie męża z kaszami od pęczaku i kuskusu - z doświadczenia wiem , ze to te drobne kasze i gryczana najmniej smakują opornym na kaszę .