Jak to własciwie jest z grzybami....

Obserwuj wątek

Odp: Jak to własciwie jest z grzybami....

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Caroline, zwykła marynata do grzybów marynowanych! w proporcji 1 szkl. 10% octu na 4 szkl. wody + ziele ang., liście laurowe, pieprz, gorczyca, sól i cukier - czernidłaki są delikatne więc zalewa nie może być za mocna - obsmażasz je w panierce, układasz w słoju przekładając zblanszowanymi krążkami cebuli i zalewasz przecedzoną zalewą - odstawiasz na 3-4 dni a potem delektujesz się!
właściwie robiłam w/g tego przepisu https://gotujmy.pl/kanie-w-kwasnej-zalewie-,przepisy,43824.html, tylko czernidłaki panierowałam w jajku i bułce tartej

Odpowiedz na/ edytuj Jak to własciwie jest z grzybami....