Najlepiej ceramiczna albo żeliwna . Nie polecam teflonowych .W każdym razie nie warto oszczędzać na patelni do nalesników . Jak kupisz taka za 20 zł to po kwartale będzie do niczego , bo albo sie powygina albo podrapie .
I najważniejsze - patelnia do naleśników ma byc tylko do naleśników ( nie smażymy na niej nic innego - no może omlet) .
Patelnie nową przed pierwszym użyciem dobrze jest wyprażyć . Tzn.- umyć - dobrze osuszyć - nalać na nią trochę tłuszczu i podgrzewać aż będzie dymił. Zlać tłuszcz. Patelnię ostudzić . Wytrzeć papierowymi ręcznikami kuchennymi do sucha i tak zostawić. Nie będzie nic do niej potem przywierać przy pierwszym smażeniu.
Jaka patelnia do naleśników
Obserwuj wątekOdp: Jaka patelnia do naleśników
Babciagramolka
I najważniejsze - patelnia do naleśników ma byc tylko do naleśników ( nie smażymy na niej nic innego - no może omlet) .
Patelnie nową przed pierwszym użyciem dobrze jest wyprażyć . Tzn.- umyć - dobrze osuszyć - nalać na nią trochę tłuszczu i podgrzewać aż będzie dymił. Zlać tłuszcz. Patelnię ostudzić . Wytrzeć papierowymi ręcznikami kuchennymi do sucha i tak zostawić. Nie będzie nic do niej potem przywierać przy pierwszym smażeniu.