Pewnie nie będziesz zadowolony ale moja rada nie ruszać patelni ,, od Cyganów " - to skarb . Niech sobie wyglada tragicznie - niestety tak to jest ,że stare patelnie żeliwne- kute obrastają od zewnątrz nagarem ( łącza się tlenki żelaza , lotne tłuszcze , coś tam z gazu i licho wie co jeszcze ) . I nic się na to nie poradzi .Taka 20- letnia patelnia , żeby nie wiem jak była za każdym razem szorowana ,,musi : tak wyglądać . Cały jej urok w tym . Jest odpowiednio ,, przepalona " - trzyma temperaturę, a mieso smażone na niej smakuje zupełnie inaczej niż to z teflonu .Wiem , że się narażę zwolennikom zdrowego żywienia ale prawda jest taka że całe to smażenie bez tłuszczu na tefolnowej patelni smakowi tylko szkodzi. Nie potrzeba lać tłuszczu litrami ale schabowy na oleju lub bez panierki na suchym teflonie ,a schabowy na maśle ze smalcem z takiej ,, cygańskiej " patelni to niebo a ziemia .Lepiej spytaj Mamy jakie jest jej zdanie na ten temat .
A jeśli już masz kupić to coś porządnego bo patelnia za 20 zł to wyrzucone pieniądze .Niestety tak to już jest że to co dobre i ma być na lata to kosztuje .
Jaka patelnia? PILNE!
Obserwuj wątekOdp: Jaka patelnia? PILNE!
Babciagramolka
A jeśli już masz kupić to coś porządnego bo patelnia za 20 zł to wyrzucone pieniądze .Niestety tak to już jest że to co dobre i ma być na lata to kosztuje .