Suche pomidory używam do dekoracji jak również jako dodatku do sałatek, surówek(pyszna jest z kapusty pekińskiej z dodatkiem pokrojonego suszonego pomidora), a nawet zmielone z domieszką zielonych części pietruszki i selera, lubczyku, siedmiolatki(szczypioru), suszonej marchewki używam jako"posypkę" do twarogu, sera zółtego, róznych kanapek, a nawet razowego chleba z masłem. Również zalewam olejem i mam olej pomidorowy(niepowtarzalny smak i aromat(!), a i pomidory suszone w oleju z zastosowaniem jw, również do śledzia mozaikowego.
Jednak do suszenia nie nadają sie pomidory po sezonie, nie mają żadnego aromatu.
Przeznaczone do dekorowania lepiej kroić z większych wymiarów i kroić w poziome plastry, większe możliwości dekoracyjne masz wówczas.
Osobno mam żółte ale po suszeniu nie wygladają ciekawie i smakowo też mało ciekawe, utraciły swój aromat.
(próbuję zmienić jedno ze zdjęć i nie moge mimo wielu prób)
zmieniono 18 razy (ostatnio 24 lut 2009 23:49 przez 45Kazik)
Odpowiedz na/ edytuj Jakich używacie najczęściej przypraw? (Ranking przypraw)
Jakich używacie najczęściej przypraw? (Ranking przypraw)
Obserwuj wątekOdp: Jakich używacie najczęściej przypraw? (Ranking przypraw)
Jednak do suszenia nie nadają sie pomidory po sezonie, nie mają żadnego aromatu.
Przeznaczone do dekorowania lepiej kroić z większych wymiarów i kroić w poziome plastry, większe możliwości dekoracyjne masz wówczas.
Osobno mam żółte ale po suszeniu nie wygladają ciekawie i smakowo też mało ciekawe, utraciły swój aromat.
(próbuję zmienić jedno ze zdjęć i nie moge mimo wielu prób)