Chude miesa to: cielecina, wołowina, serca wieprzowe, wątroba wieprzowa, nerki wieprzowe, kurczak, indyk, żołądki drobiowe, polędwica wieprzowa. To jesli chodzi o produkty surowe, wszystko oczywiście bez skórki i przerostów tłuszczu. W 100g nie przekraczaja raczej 150kcal. Oczywiscie sposobem przygotowania mozna dołozyc sporo kalorii.
Co do wędlin to najlepiej kupować takie które zrobione sa z jednego kawałka miesa np. poledwica sopocka czy dobre szynki. Unikaj wszystkich które sa mielone np. tańsze "szynki", mielonki, pasztety bo do nich bardzo łatwo mozna dodać tłuszczu. Wędliny drobiowe w wiekszości też maja nieduzo kalorii. Niestety 99% sprzedawanych wędlin jest doprawiane sporą dawką chemii.
Jakie mieso na diecie?
Obserwuj wątekOdp: Jakie mieso na diecie?
caroline1983
Co do wędlin to najlepiej kupować takie które zrobione sa z jednego kawałka miesa np. poledwica sopocka czy dobre szynki. Unikaj wszystkich które sa mielone np. tańsze "szynki", mielonki, pasztety bo do nich bardzo łatwo mozna dodać tłuszczu. Wędliny drobiowe w wiekszości też maja nieduzo kalorii. Niestety 99% sprzedawanych wędlin jest doprawiane sporą dawką chemii.