Jeśli chodzi dietę to tak jak pisali poprzednicy przede wszystkim ryby. Dużo kwasów Omega-3 i zdrowych tłuszczów. Osobiście najbardziej preferuję polędwicę z dorsza, ale niestety jest stosunkowo droga.
Natomiast co do mięsa to cielęcina, królik, wołowina. Niestety ich dobre przygotowanie wymaga już trochę umiejętności w kuchni. Zdecydowanie odradzam wieprzowinę, najgorsze mięso jeśli chodzi o proporcję tłuszczów do białka - słowa mojej dietetyczki.
Z kurczakiem też nie jest kolorowo, gdyż ich masowa produkcja wymusza na producentach stosowanie pasz, które przyspieszają wzrost. Gdzieś w necie nawet widziałem porównanie piersi z kurczaka z lat 70-80 a tymi, które jemy obecnie - różnica jest koszmarna. Chyba jedyną zaletą kurczaka jest to, że jest tani.
Jakie mieso na diecie?
Obserwuj wątekOdp: Jakie mieso na diecie?
janek75
Natomiast co do mięsa to cielęcina, królik, wołowina. Niestety ich dobre przygotowanie wymaga już trochę umiejętności w kuchni. Zdecydowanie odradzam wieprzowinę, najgorsze mięso jeśli chodzi o proporcję tłuszczów do białka - słowa mojej dietetyczki.
Z kurczakiem też nie jest kolorowo, gdyż ich masowa produkcja wymusza na producentach stosowanie pasz, które przyspieszają wzrost. Gdzieś w necie nawet widziałem porównanie piersi z kurczaka z lat 70-80 a tymi, które jemy obecnie - różnica jest koszmarna. Chyba jedyną zaletą kurczaka jest to, że jest tani.