Karp - żywy czy z lodu?

Obserwuj wątek

Odp: Karp - żywy czy z lodu?

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
cherry napisał(a):

Cześć

Co sądzicie o sprzedawaniu żywych karpi? Czy to humanitarne? Czy jesteście za tym, by były sprzedawane jak inne ryby w lodzie - czyli już zabite przed trafieniem do sklepu?


Nie chcę zabitego karpia z bardzo prostej przyczyny: zabijając go sama jestem pewna,że nie zepsułam ryby, przecinając woreczek żółciowy. Po drugie akurat zamrożony karp dużo traci na smaku.A możesz wytłumaczyć, skąd wiesz,że ktoś zabijając go w domu robi to nie humanitarnie, a w zakładzie przetwórczym robią to humanitarnie? Ja zabijam karpia w ciągu kilku sekund. Bez "ogłuszania" go. Gdzie tu jest coś nie humanitarnego?!

Odpowiedz na/ edytuj Karp - żywy czy z lodu?