Jest mały problem Nie podałeś o jakim mięsie myślisz Jeśli o pierś z kurczaka to ona będzie gotowa się bardzo szybko, natomiast mięso wieprzowe czy wołowe potrzebuje znacznie więcej czasu. W takim układzie najpierw przygotowujesz mięso. Kroisz na mniejsze kawałki, marynujesz, potem obsmażasz, zalewasz wodą i dusisz do miękkości. Pod koniec gotowania dodajesz kaszę. Jeśli to konieczne dolewasz wodę lub bulion. Gdy kasza zmięknie dodajesz warzywa. Możesz je albo delikatnie obsmażyć na patelni ( te z mrożonek będą się do tego nadawały idealnie) albo świeże warzywa ugotować na parze. Jeśli chcesz by były chrupkie musisz ich pilnować i wyjąc, gdy będą wg Ciebie idealne.
Kasza z mięsem i warzywami
Obserwuj wątekOdp: Kasza z mięsem i warzywami
misia5