Kasztany jadalne - pieczenie

Obserwuj wątek

Odp: Kasztany jadalne - pieczenie

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Służę przepisem. (przywiozłem go z Belgii) Tak robię to puree

Puree z kasztanów jadalnych.

1 kg obranych ze skórek kasztanów jadalnych,
50 g masła,
3 łyżki śmietany kremówki,
sól i pieprz do smaku.


Kasztany zalać wrzątkiem posolić i gotować do miękkości.(ok 45 min). Odcedzić. Dodać masło i śmietanę. Zmiksować. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać do kaczki, dziczyzny, i wieprzowiny z pieca.

Proporcja na 6 osób.

(zdjęcie z internetu)
obrazek


zmieniono 2 razy (ostatnio 21 wrz 2010 18:11 przez Bahus)
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odpowiedz na/ edytuj Kasztany jadalne - pieczenie