Z tymi drzwiami to różnie bywa. Zgadzam się, że nowy lokal trzeba najpierw "zbadać". Ja osobiście otwieram drzwi, rzucam okiem i dopiero potem przepuszczam kobietę, przytrzymując jej drzwi Ale ponoć jeśli wchodzi się przez bramkę na czyjąś posesję to mężczyzna powinien wejść pierwszy. Bo za ogrodzeniem może czyhać jakiś krwiożerczy psiak i z dwojga złego lepiej żeby przyssał się do mojej łydki niż nóżki mojej towarzyszki
I jeszcze na koniec nieco szowinistyczna teza, którą ostatnio usłyszałem. Niektóre panie może oburzyć, ale słyszałem ją akurat od kobiety. Otóż, niewiasta owa twierdziła, że kobiety przepuszcza się w drzwiach, bo bydło pędzi się przodem, a z tyłu kowboj ma pilnować stada. Trochę zbiła mnie z tropu, bo akurat otwierałem jej drzwi, ale pomińmy ten fakt...
Odpowiedz na/ edytuj Kiedy kobiecie udzielać pierszeństwa (czyli "puszczać" przodem)?
Kiedy kobiecie udzielać pierszeństwa (czyli "puszczać" przodem)?
Obserwuj wątekOdp: Kiedy kobiecie udzielać pierszeństwa (czyli "puszczać" przodem)?
helpless
I jeszcze na koniec nieco szowinistyczna teza, którą ostatnio usłyszałem. Niektóre panie może oburzyć, ale słyszałem ją akurat od kobiety. Otóż, niewiasta owa twierdziła, że kobiety przepuszcza się w drzwiach, bo bydło pędzi się przodem, a z tyłu kowboj ma pilnować stada. Trochę zbiła mnie z tropu, bo akurat otwierałem jej drzwi, ale pomińmy ten fakt...