Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami

Obserwuj wątek

Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami

zbysiowa
  • zbysiowa

  • Posty: 1275
  • Przepisy: 725
  • Artykuły: 8
Babciagramolka napisał(a):

2milutka napisał(a):

skórka otarta z cytryny w pączkach nie znalazła się w premiowanej a przepis na skórkę jako kandyzowana jest premiowany ...gdzie tu logika?


Bo kandyzowana skórka jest potrawą , a otarta skórka jest przyprawą . Cukier cytrynowy z otartej skórki cytrynowej , lub pomarańczowy - zrobienie - będzie w premiowanych , ale już użyty do ciasta nie- takie jest moje zdanie .Właśnie dla tego proszę o doprecyzowanie przez Admina.


Podpisuję się pod tym, cytrusy muszą być głównym składnikiem aby potrawa znalazła się w grupie"cytrusy", inaczej będzie bałagan, i bez sensu podział przepisów w grupach. Np nikt nie będzie szukał barszczu , czy pączków pod hasłem "cytrusy"

zmieniono 1 raz (ostatnio 05 lut 2013 18:41 przez zbysiowa)

Odpowiedz na/ edytuj Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami