Trochę o zaznaczaniu kategorii. Często zdaża się, że wstaiając sałatki czy potrawy lub nawet desery zaznaczacie kategorię vegańskie. Tyle , że równie często jest to błędne . Przypominam , że veganie nie jedzą żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego a wiec w potrawie nie moze być :
- jajek
-sera (ani białego, ani żółtego , ani topionego)
- jogurtu
-kefiru
-mleka
-śmietany lub śmietanki
-miodu ( bo robią go pszczoły a to też zwierzę)
-majonezu ( bo z jajek)
- galaterek z żelatyną ( bo robi się ją jako wyciąg z kości zwierzęcych )
i tak dalej i tak dalej .
Wszystkie takie przepisy bezpieczniej zaliczyć do kategorii wegetariańskie.
Odpowiedz na/ edytuj Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Obserwuj wątekOdp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Babciagramolka
- jajek
-sera (ani białego, ani żółtego , ani topionego)
- jogurtu
-kefiru
-mleka
-śmietany lub śmietanki
-miodu ( bo robią go pszczoły a to też zwierzę)
-majonezu ( bo z jajek)
- galaterek z żelatyną ( bo robi się ją jako wyciąg z kości zwierzęcych )
i tak dalej i tak dalej .
Wszystkie takie przepisy bezpieczniej zaliczyć do kategorii wegetariańskie.