W zeszycie mojej babci znalazłam taki sos z białego sera:
- 20 dag białego sera(tłustego)
- 1/2 szklanki śmietany
Biały ser oraz śmietanę przekładamy do garnka. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie gładki sos. Doprawiamy do smaku. Masło możesz dodać pod koniec gotowania. Myślę że łyżka wystarczy. Dzięki niemy sos zyska inny smak.
Odpowiedz na/ edytuj Knedle. Proszę o poradę (dawny przepis)
Knedle. Proszę o poradę (dawny przepis)
Obserwuj wątekOdp: Knedle. Proszę o poradę (dawny przepis)
misia5
- 20 dag białego sera(tłustego)
- 1/2 szklanki śmietany
Biały ser oraz śmietanę przekładamy do garnka. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie gładki sos. Doprawiamy do smaku. Masło możesz dodać pod koniec gotowania. Myślę że łyżka wystarczy. Dzięki niemy sos zyska inny smak.