Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

kicaj14
  • kicaj14

• Przepisy: 7
  • Artykuły: 3
Tutaj ciąg dalszy i tort po przekrojeniu
Wypiek pokryty jest masą cukrową. Cały tort jest w 100% jadalny i ma następujące wymiary: 40 cm szerokości, 28 cm długości oraz 30 cm wysokości. Wszystkie linie na masie cukrowej narysowane są czarnym barwnikiem jadalnym.
Tort składa się z flagi Wielkiej Brytanii (jako podstawa). Na niej ułożyłem wielkie oko Londynu, czyli London Eye. Zaraz obok stoi Big Ben, który również znajduje się w Londynie. Ogólnie wybrałem takie elementy, bo jeżeli ktoś mnie pyta o UK, to automatycznie moja wyobraźnia podąża w kierunku Londynu. Z przodu tortu widnieje różdżka, okulary oraz charakterystyczne nakrycie głowy. Coś Wam to mówi? Pewnie tak. I pewnie myślicie słusznie. "Harry Potter" został napisany przez pewną kobietę, która nazywa się Joanne Kathleen Rowling. Jest to angielska pisarka, która odniosła światowy sukces. Gdy myślę o UK widzę wspomniany wcześniej Londyn oraz właśnie Harrego Pottera, najsłynniejszego czarodzieja świata, który kupił swoją pierwszą różdżkę w sklepie na ulicy Pokątnej w Londynie.
Tak więc właściwie tort zrobiłem o jednym mieście, które znajduje się w Wielkiej Brytanii.
Nie wiem co mogę jeszcze napisać, bo napisałem już całkiem sporo. Jest to mój piąty tort w życiu oraz drugi jeśli chodzi o pokrycie masą cukrową. Jest w nim wiele niedoskonałości, o których doskonale wiem. Człowiek całe życie się uczy. Buddy jest ode mnie prawie dwa razy starszy, więc mam jeszcze czas, aby doskonalić swoje umiejętności. Mam nadzieję, że w przyszłości będę chociaż w połowie tak dobry w słodkich wypiekach jak on.
Wszystkich bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę Wam powodzenia, bo Wasze torty są naprawdę wspaniałe. Każdy jest inny, i każdy jest wyjątkowy.
PS Jeżeli ktoś wygra i nie będzie miał kogo zabrać na spotkanie z mistrzem, to ja byłbym chętny . Tak w ogóle o powinny być dwa pierwsze miejsca i te dwie osoby powinny jechać na spotkanie z mistrzem. Komisja będzie miała bardzo trudne zadanie wybrać spośród tylu tortów tylko jeden :]
obrazek obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią