Produktem firmy Unold jaki przydałby się najbardziej w mojej kuchni jest mikser planetarny.
Uwielbiam gotować potrawy, piec ciasta i ciasteczka, a także robić domowe makarony czy pieczywo. Specjalnie dobrane końcówki do miksera jakimi są: hak do wyrabiania ciasta, końcówka do miksowania i trzepaczka z pewnością pozwoliłyby mi na skupieniu się na swoich umiłowanych czynnościach.
Bardzo często robię w domu majonezy, sosy, a także ubijam śmietanę i pianę z białek na słodkie bezy. Lekkie i puszyste ciasta jak biszkopty to podstawa w mojej kuchni. Z pewnością więc, trzepaczka była by doskonale i często wykorzystywana.
Robiąc w domu sernik zazwyczaj używam mieszadła, ponieważ doskonale możne poradzić sobie w gęstą konsystencją. Ta końcówka świetnie sprawdza się też podczas robienia ciasta na pierogi (które kochają wszyscy), a także ciasta kruchego czy pierników. Jak wiadomo Boże Narodzenie bez piernika nie ma swojego charakteru, tak jak Wielkanoc bez mazurka. Mieszadła używam też przy robieniu puree z gotowanych warzyw i przygotowania mięsa na kotlety mielone. A zatem również i ta końcówka jest niezbędna.
Z kolei do robienia domowego pieczywa (od bułeczek, poprzez chałki aż do chrupiących bochenków chleba) używam końcówki z hakiem. Zarówno ciasta na pizzę jak i ciasta na makaron inną końcówką niż hak nie wyrobię, dlatego jest niezwykle cenna w mojej kuchni.
Oczywiście to nie ją jedyne czynności jakie mogłabym wykonywać mikserem planetarnym, ponieważ uważam, że ma on znacznie szersze zastosowanie. Zaliczyłabym do nich ułatwienie robienia przetworów, ponieważ doskonale poradziłby sobie z rozmieszaniem konsystencji na konfitury, koncentraty czy inne sosy i dżemy. Oczywiście nie należy zapomnieć, że przy każdej z wcześniej opisanych czynności bezwzględnie potrzebna jest łopatka do dokładnego wyjęcia zawartości z misy.
Mam nadzieje, że wyczerpująco opisałam potrzebę posiadania miksera planetarnego w swojej kuchni
Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
Obserwuj wątekOdp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
ami91
Uwielbiam gotować potrawy, piec ciasta i ciasteczka, a także robić domowe makarony czy pieczywo. Specjalnie dobrane końcówki do miksera jakimi są: hak do wyrabiania ciasta, końcówka do miksowania i trzepaczka z pewnością pozwoliłyby mi na skupieniu się na swoich umiłowanych czynnościach.
Bardzo często robię w domu majonezy, sosy, a także ubijam śmietanę i pianę z białek na słodkie bezy. Lekkie i puszyste ciasta jak biszkopty to podstawa w mojej kuchni. Z pewnością więc, trzepaczka była by doskonale i często wykorzystywana.
Robiąc w domu sernik zazwyczaj używam mieszadła, ponieważ doskonale możne poradzić sobie w gęstą konsystencją. Ta końcówka świetnie sprawdza się też podczas robienia ciasta na pierogi (które kochają wszyscy), a także ciasta kruchego czy pierników. Jak wiadomo Boże Narodzenie bez piernika nie ma swojego charakteru, tak jak Wielkanoc bez mazurka. Mieszadła używam też przy robieniu puree z gotowanych warzyw i przygotowania mięsa na kotlety mielone. A zatem również i ta końcówka jest niezbędna.
Z kolei do robienia domowego pieczywa (od bułeczek, poprzez chałki aż do chrupiących bochenków chleba) używam końcówki z hakiem. Zarówno ciasta na pizzę jak i ciasta na makaron inną końcówką niż hak nie wyrobię, dlatego jest niezwykle cenna w mojej kuchni.
Oczywiście to nie ją jedyne czynności jakie mogłabym wykonywać mikserem planetarnym, ponieważ uważam, że ma on znacznie szersze zastosowanie. Zaliczyłabym do nich ułatwienie robienia przetworów, ponieważ doskonale poradziłby sobie z rozmieszaniem konsystencji na konfitury, koncentraty czy inne sosy i dżemy. Oczywiście nie należy zapomnieć, że przy każdej z wcześniej opisanych czynności bezwzględnie potrzebna jest łopatka do dokładnego wyjęcia zawartości z misy.
Mam nadzieje, że wyczerpująco opisałam potrzebę posiadania miksera planetarnego w swojej kuchni