Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!

Rossie
  • Rossie

• Przepisy: 199
  • Artykuły: 17
Jeśli miałabym wybierać cokolwiek z oferty UNOLD, wybrałabym bez wahania jeden z jajowarów. Powody? Bardzo proszę:
1) Mieszkam na wsi. Moja teściówka "zasypuje" mnie świeżymi jajcami co drugi dzień, więc są one w naszej diecie, znikają zaabsorbowane do zrobienia innych potraw, czy wypieków, jako jajecznica, ale najczęściej gotowane na twardo. Czemu?
2) Mam dwójke dzieci, 6-latka i 2-latkę. Obydwoje bardzo lubią jajka - lubią pokrojone na kanapkę, wśrod sałaty, sera, wędliny i pomidora to jajko musi sie znaleźć. Koniecznie na twardo.
3) Mam męża - ten lubi jajka na miękko, czego nieczęsto mu się zdarza uświadczyć, ponieważ żona ma problem z odpowiednim ugotowaniem jaj. Dlaczego? Patrz punkt 4.
4). Jaja wiejskie mają różne wielkości, różny więc jest czas ich gotowania. zdarza się,że chcę na twardo dla dzieci - mam na miękko, chcę na miękko dla męża, mam na twardo....a dzięki Waszemu sprzęciorowi jajka gotują się równomiernie
5) Zachęca mnie też ten łatwy sposób mycia jajowaru, garnuszek mam taki do gotowania jaj, a on zawsze zachodzi kamienie, który trudno zczyścić.
6) No i te walory estetyczne Klasa!
7) Mój 6-latek będzie mógł sam sobie to jajo ugotować i na pewno się nie sparzy.
Aaaaj

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!