Jakich składników używacie do przygotowywania koreczków? Szukam nowych inspiracji, bo moje choć pyszne to są już oklepane. Zawsze ser żółty, wędlina, ogórek, pomidor, pieczarka. Czego jeszcze można użyć?
A robiłaś kiedyś koreczki z samych owoców? Są nie tylko pyszne, ale i ładne. Ja właśnie w tej formie lubię podawać owoce na domówce, bo jednak jedzenie całych owoców nie dość że lepi ręce to jeszcze niektórzy sie krepuja ze sok ścieka po brodzie - a w formie koreczków wszystko rozchodzi sie błyskawicznie.
Aby jabłko albo banan nie ściemniały warto je lekko skropić sokiem z cytryny. Ja wykorzystuję banany, borówki, truskawki, maliny, ananasa, brzoskwinię, gruszkę. Jak używasz owoców z zalewy trzeba je najpierw osuszyc.
Koreczki
Obserwuj wątekOdp: Koreczki
pyszalka
A robiłaś kiedyś koreczki z samych owoców? Są nie tylko pyszne, ale i ładne. Ja właśnie w tej formie lubię podawać owoce na domówce, bo jednak jedzenie całych owoców nie dość że lepi ręce to jeszcze niektórzy sie krepuja ze sok ścieka po brodzie - a w formie koreczków wszystko rozchodzi sie błyskawicznie.
Aby jabłko albo banan nie ściemniały warto je lekko skropić sokiem z cytryny. Ja wykorzystuję banany, borówki, truskawki, maliny, ananasa, brzoskwinię, gruszkę. Jak używasz owoców z zalewy trzeba je najpierw osuszyc.