Co robicie z grzybów co się nazywają kozaki? Mąż przyniósł do domu całkiem sporo i nie wiem co z nimi zrobić. Można je mrozić albo suszyć? Chyba że przesmażyć i takie przesmażone zamrozić żeby potem zrobić z nich sos lub zupę. Jak myślicie?
Moja mama robi tak. Na maśle przesmaża cebulkę. Następnie dodaje drobno pokrojone kozaki i przesmaża przez 15-20 minut. Potem studzi i za pomocą blendera miksuje na gładki krem. Porcjuje i mrozi. Potem dodaje do sosów, zup, zapiekanek itp.
Kozaki
Obserwuj wątekOdp: Kozaki
biedroneczki
Moja mama robi tak. Na maśle przesmaża cebulkę. Następnie dodaje drobno pokrojone kozaki i przesmaża przez 15-20 minut. Potem studzi i za pomocą blendera miksuje na gładki krem. Porcjuje i mrozi. Potem dodaje do sosów, zup, zapiekanek itp.